2019. augusztus 08.
Utópia Áruház:  Otthon vagy az iskolában? Többnapos szakmai záróesemény a régi Otthon Áruházban

 

Utópia Áruház:  Otthon vagy az iskolában? Többnapos szakmai záróesemény a hajdani Otthon Áruházban, 2019. szeptember 21-24-ig.

Meghívunk a 2019. szeptember 21. és 24. között megrendezésre kerülő  Utópia Áruházunkba, a DemoLab művészeti-oktatási projektet záró, kiállítással egybekötött eseményére.

Megnyitó: 2019. szeptember 21. szombat 11-től 18 óráig

Az Utópia Áruházban az egykori Otthon Áruházat lakjuk be, töltjük meg újra tartalommal: áruk helyett gondolatokat, találkozásokat, inspirációkat, utópia-foszlányokat kínálunk. 

A DemoLab-ben részt vevő diákok az elmúlt két évben az utópia gondolatát járták körül művészek és tanárok segítségével, akik a demokratikus és művészeti nevelés szellemében a közös témaválasztást, az önszerveződést, a szabad alkotást támogatták. Ez alatt az idő alatt a diákok nem csupán az utópikus gondolkodás múltját, a jelen önvizsgálatát és a saját lehetséges jövőképeiket zongorázták végig, de megtapasztalhattak egy másfajta, az ő kíváncsiságukra és elképzeléseikre alapozó, horizontális és kreatív tanulási folyamatot.

Helyszín: a régen volt Otthon Áruház földszintje (Budapest 1081 Rákóczi út 74., bejárat az Alsóerdősor felől) 

Program: szakmai beszélgetések, tárlatvezetések diákokkal, workshopok, performanszok, diákok által fejlesztett társasjátékok

A kiállítás minden napján, nyitvatartási időben folyamatos programokkal várunk. 

Részletes információt a nyitva tartásról és a programokról itt találsz:
A programon való részvétel INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, melyet ezen a linken tudsz megtenni 2019. szeptember 16-ig. 

Kurátorok: Lázár Eszter és Major Virág
Szakmai vezetők: Galambos Rita és Váradi Emese

Projektvezető: Lencse-Csík Orsolya

Résztvevő művészek és tanárok: Barna Orsolya, Buttinger Dániel, Csoszó Gabriella, Illés Zsófia Szonja, Sarah Günther, Erdei Krisztina, Fiedler Judit, Pálinkás Bence, Puklus Péter, Somogyi Laura, Styrna Katalin, Székely Dòra, Törley Kata, Trapp Dominika, Varga Krisztina, Vékony Dorottya, Virágos Erzsébet, Wolf Eszter, Zsin Bence

DemoLab Műhelyek: bRight Mirror, DemoLab-Szeged, DemoLabrador, Kísérletváros, Korhatár, San Miguel de la Isla, Utópia Mix, Vésett Napló, VMG – Van Mindig Gondolat

Letölthető meghívó

2019-09-20T07:34:37+00:00