2018. július 10.
Nem kell műanyag! Flashmob a Lehel téri piacon

A „Demolabrador” műhely kilépett a közéleti aktivitás porondjára. Élőképpel, zenével hívták fel a Lehel téri piac látogatóinak figyelmét a mindent elborító műanyagáradatra.

A Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnázium műhelye, a „Demolabrador” nemcsak a tanterem hűvösében kutat és dolgozik.  A diákok munkájuk során arra is figyelmet fordítanak, hogy feltérképezzék milyen, a jelenben követendő személyes magatartás-minták vezethetnek el oda, hogy bolygónkon még a saját életünkben ne a tragikus kimenetelű, disztópikus forgatókönyvek valósuljanak meg.

Ehhez az aktivizmus egy jól bevált formáját választották: a diákok személyesen is csatlakoztak a „Vásárolj hulladék nélkül” szervezet budapesti flashmob-jához, amelyet 2018. május 12-én délelőtt a Lehel téri piacon rendeztek.

A diákok ötletei alapján egy élőképben mutatták be, mi történik vizeinkben a sok műanyagszennyezés során. A hangulatot saját dallal is fokozták. Örömteli meglepetés volt, hogy a téma iránt számtalan felnőtt és gyerek is érdeklődött a helyszínen. Több beszélgetés is kialakult a mini performace-ok során, amelynek alapjául a diákok által gyűjtött és gyártott tény és adattáblák szolgáltak, amiket a termelők standjain helyeztek el.  A táblák Földünk műanyagszennyezettségéről kommunikáltakat tényeket. A diákok célja az volt, hogy felhívja a hétvégi vásárlók figyelmét arra, hogy a vásárlás során kapott műanyagszatyor is felelős a bolygónkat elborító szemétáradatért és az újrahasznosítható textilekkel felelősen és személyes szerepvállalással is csökkenthető a környezeti kár.

2018-07-10T21:12:36+00:00