SZIVBUNKI-BÖKD MÁR KI!

Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola,

Pécs


Szívbunki és Bökd már ki!

A csapatunk a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium és a Pécsi Református Gimnázium diákjaiból verbuválódott 2018. őszén. Az utópia témája nyomán munkánk fókuszába az emberi érzelmek és kapcsolatok kerültek. Aggódunk a jövő embereinek kapcsolati minőségért, az érzelmek szabad vállalásának lehetőségéért, a mentális egészségért, a gyerekekért, a kamaszokért, az felnőttekért, az idősekért, az igazi szeretetért, a szerelemért, az empátiáért, az emberi kapcsolatokért.

Egy különleges inspiráló társasjátékot, a Bökd már ki-t terveztünk Orsós Imre és Nagy Réka ötlete alapján. A játék célja annak támogatása, hogy merjünk újra magunkat felvállalva felszabadultan beszélgetni, ismerkedni, gyümölcsöző kapcsolatokat teremteni környezetünk valós szereplőivel. Kiváló csapatépítő és terápiás eszköz született, amit szeretettel ajánlunk minden korosztálynak, hiszen szellemes, szórakoztató és hasznos segítség a kapcsolatteremtéshez, tartalmas beszélgetések kialakításához. Az érzelmi intelligenciát (EQ) fejlesztő játékban 8 szín 8 érzelmet jelenít meg.

Mivel az érzelmek kifejezése nem mindig könnyű, és az iskolában nincs ennek kedvező terep, ezért egy biztonságos, intim teret terveztünk a társasjáték lebonyolításához. Egy a sokszor kíméletlen iskolai forgatagban a diákoknak teret és védelmet nyújtó „sulibunker” gondolatától jutottunk el a kiállításon látható színes szalagokból konstruált Szívbunki építéséig.

A Bökd már ki nevű társasjáték és a Szívbunki elnyerte 2019 tavaszán a Ludwig Múzeum által kiírt Van művészi vénád? pályázatának az „Újító megoldás” különdíját.

Tagok:

Nikolics Patrik, Fehér Pörzse, Jánosi Noémi, Gerencsér Orsolya, Androvics Blanka, Likár Gréti, Mikus Dóra, Vida Veronika, Simon Luca, Fejér Sára, Németh Rebeka, Reining Vivien, Babic Mira, Hizsnyik Borbála, Illés Boglárka, Illyés Emese, Kömény Kiara, Orsós Imre, Mag Zsuzsi, Nagy Réka, Mészáros Anna, Pálinkás Patrícia, Visegrády Csongor

 

 

MŰHELYVEZETŐK

Zsin Bence

képzőművész

Bence jelenleg pécsi Janus Pannonius művészeti Doktori iskolájában másodéves doktorandusz. Elsősorban festészettel foglalkozik, de az utóbbi években egyre fontosabb helyet tölt be munkásságában a különböző helyszínekkel összefüggésben, társadalmi csoportokkal, közösségekkel folytatott munka. Családjával, feleségével, és két iker kislányával, Pécstől nem messze egy kicsi faluban, Kistótfaluban él.

Styrna Katalin

vizuális és környezetkultúra tanár

Pécsen a Janus Pannonius Tudományegyetemen végzett, majd kiegészítő képzésként a múzeumpedagógiát valamint a mozgókép és médiakultúra szakirány végezte el. Három évtizede dolgozik a közoktatásban. Elsőrendűnek tartja a technikák, művészettörténeti alapismeretek átadásán túl az egyéni útkeresés segítését az alkotói folyamatokban, ezért csoportos és egyéni foglakozásain a művészetpszichológia és az esztétika fő kérdései mentén közelíti meg az alkotói problémákat. Úgy érzi, hogy a művészet jelenléte minden szinten jelen kell, hogy legyen az egyre agresszívebbé, elidegenedettebbé váló hazai társadalom életében.

2019-10-02T16:25:17+00:00