Események 2019-10-01T11:00:07+00:00

2019. 12. 8. |

Három műhely bemutatkozott: a Bright Mirror és Vitatársasjáték az Aurórában, a Székfoglaló Pannonhalmán járt

 A Demolab Műhelyei kiléptek a nyilvánosság elé: a diákok izgalmas játékra, párbeszédre  invitálták az érdeklődőket.

2019. 11. 8. |

Betekintést nyerhettek a jövő tanárai a Demolab mindennapjaiba

    Ősszel, az Utópia Áruház után a Képzőművészeti Egyetem tanárszakos hallgatói előtt a Demolab műhelyei lehetőséget kaptak, hogy bemutassák saját projektjeiket. A diákok részletes előadása után záporoztak az egyetemisták kérdései.  Az

2019. 09. 30. |

Utópia Áruház – Négy nap alkotó együttlét a megnyitótól a finisszázsig

Ami itt történt és történik, az a szó legnemesebb értelmében alkotás; pillanatokra vagy hosszabb időre létrejött közösségek kreatív, közös munkái, amelyekben vibrál a körülöttünk levő világ megannyi kérdése.

2019. 09. 19. |

A szakmai nap részletes programja, 2019. szeptember 23.

  A Szakmai Napon élő gondolatcserét és vitát indítunk az összegyűlt tapasztalatokról egy World Café formátumú beszélgetésben, ahol szakemberek és a projekt résztvevői lesznek a témagazdák.   

2019. 09. 14. |

A többnapos szakmai záróesemény részletes programja

A DemoLab művészeti-pedagógiai kezdeményezés 4 napos záróprogramja, amelyre a régi Otthon Áruházban kerül sor. Bemutatkozik az ország kilenc középiskolás műhelye, amelyek az Utópia témáját járták körül. 

2019. 08. 8. |

Utópia Áruház:  Otthon vagy az iskolában? Többnapos szakmai záróesemény a régi Otthon Áruházban

  Utópia Áruház:  Otthon vagy az iskolában? Többnapos szakmai záróesemény a hajdani Otthon Áruházban, 2019. szeptember 21-24-ig.

2019. 08. 7. |

Milyen gondolatok formálták az Utópia Áruház – Otthon vagy az iskolában? eseménysorozat koncepcióját ?

Az áruház, illetve ennek előképei és kortárs változatai, mint a piac vagy a pláza, nem csak a vásárlás helyszíne, hanem egy szociális tér.

2019. 07. 10. |

Nagy hajrában, izgalmas alkotások jöttek létre a második DemoLab táborban

    A nyár  mindig különleges alkotó energiákat mozgat meg. Igy volt ez a DemoLab második táborában is, amelyre Szigetszentmárton vizparti ifjusági üdülőjében került sor július 9 és

2019. 07. 7. |

Karancs Fieszta: amikor fiatalok egy lelkes csoportja visz életet Salgótarján főterére

A DemoLab Kisérletváros műhelyének diákjai július 7-én nem mindennapi fesztivált hoztak össze, ezzel téve fel a koronát közel másfél éves kitartó munkájukra.

2019. 04. 19. |

„Ahhoz, hogy változás történjen, össze kéne fognunk.”

Fura morajlás, hangyaként mászkáló sok-sok csillogó szemű vendég, képek padlótól a plafonig. Az Auróra Közösségi Teret megszállta a Kölcsey Gimnázium „Korhatár” csoportja. A Periferikus Amorf Rezonancia kiállításának megnyitóján

2019. 04. 19. |

A közösségteremtő erő lehetőségét látják a Karancs Szálló történetében a salgótarjáni “Kísérletváros” műhelyének diákjai

Salgótarján egyik jelképe – a Karancs Szálló – története korántsem halott múlt, arra jövőt is lehetne építeni. Kiállításon mutatták be eddigi kutatómunkájuk eredményét a Demolab helyi műhelyének diákjai.

2019. 04. 7. |

Elemedben a jelenedben-Dolgozik a Diákkiadó

Összeállt a Diákkiadót menedzselő diákcsoport: beleásták magukat egy elképzelt szerkesztőség működésébe, nevet, szlogent választottak a Kiadónak és a folyóiratnak. Horváth Janka, a szigetszentmiklósi műhely diákja foglalta össze a március 30-án elvégzett munkát.

2019. 01. 20. |

Második Diákgyűlés: Egy tartalmas nap, amely mindenkit továbblendített

Igazi bulihangulat kerekedett a Muzikum sokat látott falai között: randevút adott egymásnak a Demolab nyolc Műhelye, közel 100 középiskolás, tanáraik, művészek és külsős szakemberek.

2018. 11. 18. |

Elkészült a csempefal a salgótarjáni DemoLab műhelyben

Salgótarján. Kísérletváros. Karancs Szálloda. Csohány csempék. A DemoLab salgótarjáni műhelyében az utóbbi időben minden erről szólt.

2018. 10. 8. |

Energikusan indította második évadát a DemoLab csapata

Kétnapos tanárképzéssel indult a DemoLab második éve, immár nyolc iskola tanárainak és művészeinek együttműködésében formálódik tovább a tavaly indult kezdeményezés.

2018. 08. 19. |

„Visszanyalt a fagyi: bennünk hagyott nyomot az egyhetes tábor!”

Objektív és szubjektív beszámolók a DemoLab első hollókői alkotótáboráról.

2018. 07. 10. |

A Színművészeti Egyetem első éves dráma instruktorai a DemoLab-ban

Alig indultak el a DemoLab műhelyfoglalkozások, már szakmai érdeklődés is mutatkozott.

2018. 07. 10. |

A DemoLab első Diákgyűlése: végre együtt a csapatok!

Közel 40 középiskolás diák és mentoraik találkoztak, hogy megosszák egymással a kutatás, a vita és a közös alkotás területén szerzett tapasztalataikat.

2018. 07. 10. |

Nem kell műanyag! Flashmob a Lehel téri piacon

A „Demolabrador” műhely kilépett a közéleti aktivitás porondjára. Élőképpel, zenével hívták fel a Lehel téri piac látogatóinak figyelmét a mindent elborító műanyagáradatra.